Vi tillbringar en helg i Bjästa

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Gästis i Bjästa:

Gästis i Bjästa är en byggnad med en lång och intressant historia. Det är känt för att vara hemsökt och har lockat spökjägare från många platser. Gästgiveriet ligger i den lilla byn Bjästa, bara 2 mil söder om Örnsköldsvik.

Stora salen en gång i tiden

Gästis i Bjästa har funnits sedan 1700-talet och har varit en central byggnad i Nätra. Under många år gick gamla riksväg 13 alldeles i närheten av huset. Dagens hus byggdes 1904.  Gästgiveriet var en plats där resande kunde stanna för att vila och äta. Det var också en plats där lokalbefolkningen kunde träffas och umgås.

I de senaste åren har Gästis i Bjästa fått mycket uppmärksamhet från spökjägare och paranormala entusiaster. Det har varit många rapporter om ovanliga ljud, rörelser och andra märkliga fenomen som har inträffat i byggnaden.

 

Gästis i Bjästa

Viktiga Händelser

Under åren har Gästis i Bjästa haft många ägare och har genomgått flera renoveringar. År 2018 köptes Gästis i Bjästa av Lena Vidal, som blev förälskad i huset redan som barn när hon följde med sin mamma till Bjästa och handlade. Lena Vidal har sedan dess arbetat hårt för att bevara Gästis i Bjästas historia och charm. Gästis i Bjästa är en fascinerande plats med en rik historia och charm som få andra platser kan matcha.

Ministrar och kungligheter har under årens lopp besökt Gästis i Bjästa. Under 2:a världskriget sägs det att tyskarna höll till i huset.

Vad har vi lyckats fånga här på bilden? Ett konstigt ljus fenomen

Geografisk Plats

Gästis i Bjästa ligger i den lilla byn Bjästa som är belägen i Örnsköldsviks kommun i Västernorrlands län. Bjästa ligger vid foten av Skuleberget, som är en del av Skuleskogens nationalpark.

Under en solig, varm lördag gjorde vi en utflykt till Skuleberget som vi hört så mycket om. Vi tog linbanan upp och njöt av en tur i det varma sköna vädret.

På väg upp

 

Utsikten
Vårat event, Vågar Du…

vi var nyligen i Bjästa i huset och under en natt fick våra deltagare uppleva och sova över i huset.

Det man inte får glömma är att huset idag är privatägt. Vilket betyder att det är olaga intrång om man går in och runt huset.

Vi på RoxSans känner ägarinnan så vill man uppleva huset så passa på nästa gång vi har ett event där.

RoxSans Experience hemsida

www.roxsans.se

YouTube

https://youtube.com/@roxsansexperience5959?si=rznmlHtSc1O_SAiW

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *