Trollbord, vad är det?

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Trollbord är en form av andekommunikations-verktyg som kom till Sverige ifrån Finland på 1700-talet.

Ursprung Och Utveckling

Historien om trollbord är en fascinerande berättelse om ett unikt föremål som har en lång och intressant historia. Ursprunget till trollbordet är okänt, men det finns en del teorier om dess ursprung. En teori är att trollbordet härstammar från forntida kulturer, där det användes som ett verktyg för att kommunicera med andevärlden.

Under medeltiden blev trollbordet mer vanligt förekommande i Europa och användes av häxor och trollkarlar för att utföra sina magiska ritualer. I slutet av 1800-talet blev trollbordet populärt igen, denna gång som ett underhållningsföremål på cirkusar och i nöjesparker.

Trollbordet utvecklades under åren och det finns nu många olika varianter av det. De flesta trollbord består av en rund skiva med bokstäver, siffror och andra symboler tryckta på den. En pekare, vanligtvis en glasbit, placeras på skivan och används för att stava ut meddelanden från andevärlden.

Trollbordet har varit föremål för mycket kontroverser genom åren, och det har ofta anklagats för att vara en bluff. Trots detta fortsätter många människor att använda trollbordet som ett verktyg för att kommunicera med andevärlden och utforska det okända.

Den som vill ta hjälp av ett trollbord bör vara avslappnad. Det är viktigt att inte vara spänd till exempel i axlarna. Försök vara lugn och undvik att tänka på något. Du ska bara slappna av!

● Lägg händerna på bordet framför dig. Det lättaste är att placera ”ja-benet” till vänster, ”nej-benet” till höger och räknebenet rakt fram, med utgångspunkt från den som frågar. (Om det inte funkar – vänd bordet).
● Det ben som de svarar genom kommer att lyftas upp i luften. Räknebenet slår i golvet för varje siffra/bokstav. A = 1, B= 2, C=3 osv.
● Det allra bästa är att vara två personer vid bordet.
● Skriv gärna upp bokstav för bokstav och siffra för siffra.
● Ha respekt för trollbordet – du kan dra till dig mer än du tror.

Häng med när vi besöker Elin Kvarnström

https://fb.watch/mlBrRan5MR/

In och lyssna på veckans podd avsnitt

Vi har ett eget trollbord som vi kommer ha med oss på vårat event i Österbybruks Herrgård.

Vill du följa med på en spännande natt med oss RoxSans Experience där vi hjälper er jobba med era sinnen?

Österbybruks Herrgård

https://facebook.com/events/s/vagar-du-prova-seansbord-pa-os/795778872272484/

Vi har endast 15 platser till våra event

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *