Vi jobbar med våra chakran…

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Vad är chakran? En klar och neutral förklaring om hur de fungerar.

Chakran är ett koncept som härstammar från den gamla indiska filosofin och har sedan dess blivit alltmer populärt i västvärlden. Ett chakra kan beskrivas som ett energicentrum i kroppen som påverkar både den fysiska och mentala hälsan. Det finns sju huvudchakran längs ryggraden ni, från basen av ryggen till toppen av huvudet, och varje chakra har sin egen funktion och påverkan på kroppen.

 

Enligt den indiska filosofin är chakran ansvariga för att hålla vår livsenergi i balans, vilket i sin tur påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande. Om ett chakra är obalanserat eller blockerat kan det leda till fysiska eller mentala problem. Till exempel kan en obalans i hjärtchakrat leda till känslomässiga problem eller hjärtproblem.

AI art by Marianne

Att förstå chakran och hur de fungerar kan hjälpa en person att uppnå en bättre balans och hälsa. Det finns många sätt att balansera chakran, inklusive meditation, yoga, massage och andra alternativa behandlingar. Det är viktigt att notera att chakran inte är vetenskapligt bevisade, men många människor har ändå upplevt fördelar av att arbeta med sina chakran.

AI art by Marianne

Vad Är Chakran?

Chakran är energicentra som finns i och omkring människokroppen. Ordet chakra kommer från sanskrit och betyder “hjul” eller “virvel”. Man kan tänka på dem som områden med fritt flödande positiv energi. Chakran är ansvariga för att leda energi genom hela kroppen.

Det finns sju huvudchakran i människokroppen. Varje chakra kopplar till olika delar av kroppen och har olika funktioner. Chakran är också kopplade till olika körtlar och organ i människokroppen.

När energin flödar fritt genom alla chakran är människokroppen i balans och frisk. Om energin inte flödar fritt genom chakran kan det leda till blockeringar och sjukdomar. Chakran kan balanseras genom olika metoder, såsom meditation, yoga, healing eller akupunktur.

Tabellen nedan visar de sju huvudchakran, deras position i kroppen, deras färger och deras funktioner:

Chakra Position Färg Funktion
Rotchakrat Basen av ryggraden Röd Jordning, överlevnad, självförtroende
Sakralchakrat Längst ned i magen Orange Kreativitet, sexualitet, passion
Solar Plexus-chakrat Ovanför naveln Gul Självkänsla, självkontroll, personlig makt
Hjärtchakrat Mitt i bröstet Grön Kärlek, medkänsla, relationer
Halschakrat I halsen Blå Kommunikation, självuttryck, sanning
Tredje Ögat-chakrat Mellan ögonen Indigo Intuition, visdom, insikt
Kronchakrat Topp av huvudet Lila Andlighet, medvetenhet, enhet

Det är viktigt att notera att det finns olika åsikter om antalet chakran och deras funktioner. Vissa källor nämner fler än sju chakran, medan andra nämner färre. Det är också viktigt att påpeka att chakran inte är vetenskapligt bevisade, utan är en del av österländsk filosofi och tro.

För att fungera optimalt behöver chakran vara balanserade, öppna och fria från blockeringar. Om ett chakra är obalanserat eller blockerat kan det påverka en persons fysiska, mentala och emotionella hälsa.

För att balansera chakran kan man använda sig av olika tekniker som meditation, yoga, andningstekniker och healing. Det är viktigt att hitta en metod som fungerar för individen och att regelbundet arbeta med att balansera och öppna chakran för att uppnå optimal hälsa och välbefinnande.

Vi i RoxSans jobbar ständigt med våra chakran. På våra event, Vågar Du… innan vi börjar vår nattliga guidade tur på ett nedsläckt slott mediterar vi tillsammans och guidar våra deltagare hur de ska öppna sina chakran.

På en mässa gjorde vi en chakra avläsning. Intressant att se hur det förändras när chakrana är stängda och när man öppnar dem.

Ninas chakran Orange är de stängda Blått har hon öppnat upp

 

 

AI art by Marianne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *