Ruinen i skogen!

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Ruinen i skogen!

Denna månad har vi både bloggat, poddat och vloggat om olika ruiner. Nästa månad byter vi tema till någonting helt annat.

Vår sista ruin för denna månad kanske inte är en ruin som vi tänkt på tidigare med tanke på att vi har besökt stora slott, den här ruinen fick vi tips av från en av våra följare!

Den vägbeskrivning som vi fick var inte så mycket att gå på, för det enda vi visste var hur vi kom till den stora vägen som sedan skulle leda oss in till ruinen.

Vi åker in på den smala mörka vägen som ska leda oss till en ruin. Vägen är krokig och flera träd har blåst ner så det ligger grenar överallt. Vägen känns kuslig då det är mörkt och det enda man kan se är den smala vägen och skuggorna från träden som hänger som ett moln över vägen i bilstrålkastarnas ljus.

Vi åker några minuter på den guppiga vägen och tillslut tar vägen slut och här skulle vi kliva ut för att sedan gå den sista biten.

Vi  promenerade ett litet tag innan vi kom fram till vårt fynd. Under hela tiden som vi både åker bil och promenerar i skogen så tar vi flera bilder på det vi ser…..MEN… när vi kommer hem så finns inga bilder kvar i kameran?

Den enda bilden som fanns var denna bild på en liten del av grunden. Hur är det möjligt?

Ruinen låg på en liten kulle och var inte så speciellt stor, kanske hade det bott en familj med djur på kullen tidigare då man kunde se en förvuxen hage lite nedanför husets ruin. Skogen runtomkring kändes påträngande men samtidigt beskyddande mot huset och gården som tidigare har levt på denna plats

Känslan att vara vid ruinen var lugn och harmonisk.

Vad hände med våra bilder? Var det energier på platsen som inte ville att vi skulle fotografera?

En sak som vi verkligen vet är att vi måste få tag i personen som gav oss vägbeskrivningen för att få lite mer information, kanske kan vi hitta lite mer bakgrund om huset, hur gammalt kan det vara, vilka kan ha bott där mm

VI MÅSTE TILLBAKA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *