Haga Parkens Ruin

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Hagaparken

Denna vecka besöker vi Haga Slottsgrund, en ruin där man kan se resterna av Gustav III:s storslagna plan för Stora Haga Slott som ligger i Hagaparken i Stockholm.

När man ritade och planerade slottet så var det inte mindre än sex arkitekter inblandade. Tyvärr kunde man inte färdigställa slottet, utan man hann bara med grunden innan kungen mördades i mars 1792.

Idag finns bara slottets källarmurar kvar.

Denna kväll när vi beger oss ut så regnar det och det känns som om vi är själva i hela parken. När vi kommer upp mot ruinen så ser vi att den är omringad av ett staket. Oj, skyddsområde, förbjudet att överträda. Vi går runt muren och följer staketet i endast ledsyn från våra ficklampor.

Lite kallt men en väldigt häftig plats att vara på. Samtidigt som vi går runt ruinen så passar vi på att både podda och vlogga.

Uppe på en kulle ser vi en liten byggnad, så naturligtvis går vi dit för att se vad det är!

Här hittar vi ett litet paradis för leksugna barn, några små hus där man kan leka butik och det fanns även en amfiteater,

Vi är inte sämre än barnen så vi passade på att leka vi också.

Kalla och blöta efter all promenad och lek återvänder vi mot bilen.

Slutet på denna promenad gav oss en riktig överraskning!

Då Kronprinsessan Victoria bor på Haga Slott så är området närmast kameraövervakat och klassas som skyddsområde, Vi möttes upp av ett antal snälla poliser som eskorterades oss ut från Haga slottspark, oj då!!!

Nina och Marianne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *