Galgberget i Falun

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Galgberget i Falun

I November var det äntligen dags för att åka upp till Nyhammar  där vi skulle utreda Folkets hus, men innan vi åker dit så åker vi förbi Galgberget i Falun.

Ordentligt förkylda åkte vi iväg upp mot vårt försa mål GALGBERGET i Falun!

Snor och snörvel, men med mycket skratt i bilen så är vi äntligen framme!

Dags att springa före Marianne, hoppas att hon inte hittar mig?

Attans, hittad!!

Nina vill inte bli mer förkyld så det var bara att hoppa i den lilla skoteroverallen. Kallt som attans var det.

Här är den fina tallkullen som ligger intill ett bostadsområde. En avrättningsplats mellan 1653-1824 där 170 dömdes till döden för olika brott. Under den barrtäckta marken kan man hitta inskriptioner med namn och årtal inristat i berget.

Nya villor byggda på Galgberget

Ingen vet riktigt vad alla initialer och årtal står för, men säkert har de ristats in av folk som vill minnas händelserna.

10 st kvinnor avrättades med anklagelse för häxeri, tur att detta inte händer nu!!! Då ligger vi illa till ????

Ett starkt möte på en fin kulle. Nina fick kontakt med en liten flicka med namn Laila, vi lämnade kullen och den lilla flickan på berget.

Vi återvänder till den varma bilen och åker vidare i tysthet mot nästa mål.

Nina och Marianne/ RoxSans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *