En dag på jobbet…

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Dimmig start på dagen

En dag på jobbet börjar ca kl 7:00, då våra hundar får en promenad innan vi börjar kl 7:30 och vi brukar alla samlas kl 7:15 för en gemensam fika innan alla lektioner sätter igång kl 8.

En dag på jobbet…

Vi jobbar på Utbildnings Service i Sverige AB, där eleverna som går transport linjen och bygg/anläggnings linjen på Fredrika Bremer gymnasiet gör sina praktiska och teoretiska utbildningar hos oss.

 

En dag på jobbet innebär att vara tillgänglig för eleverna, stötta och hjälpa till. Se till att våra utrymmen och lokaler är trivsamma och rena. Att vara en vuxen som man kan komma och prata med.

När alla elever är samlade går Marianne runt och frågar vilka som vill äta av dagens lunch som hämtas på Fredrika Bremer.

Vilket behöver beställas vid 9 tiden för att sedan hämtas ca 11.  Marianne åker då till skolan och hämtar maten.

Köket vid skolan

Nina kan nu antingen vara ute på platsbesök på elevernas praktikplatser eller ibland ha truck kurs.

Truckarna
Stugan

I denna mysiga lilla stuga är vår hundar under dagarna. Diffen är bara en valp på 12 veckor och Tyson är en äldre bra herre som har tålamod med lite bus numera i stugan.

Ska påpeka att Diffen inte får vara i hela stugan än så länge pga att det busas och bits på allt, så han sitter i en hage med bur, mat och vatten samt en härligt mjuk bädd att ligga på.

En valp kräver ju lite mer än en äldre hund.

Oftast är det full fart på gården, vi har ett ganska stort område eftersom eleverna bl a ska lära sig att köra en sådan här maskin.

Grävare, lastbilar och person bilar är också något eleverna ska lära sig köra. I allt detta ska vi inte glömma att det är mycket teori att plugga.

Lastbilarna och personbilarna åker eleverna iväg och övningskör i trafiken med sina lärare.

Nina e söt, har någon skrivit i hennes truck hall….

Vi är ett litet gäng på 7 personer som jobbar här.

Ett härligt gäng och bra sammanhållning. De flesta av oss har hundar som är med här på jobbet.

Dagarna går fort här och vi slutar jobba kl 14. Då brukar vi börja jobba med RoxSans.

Vi brukar åka iväg någonstans och spela in vår podd, Onaturligt Läskigt, och det gör vi numera oftast ute någonstans och hittar på roliga saker eller besöker något historiskt ställe vi vill prata om.

Har du missat den, in och lyssna ….

Sista avsnittet…

Vi började podda november 2021. Sååå roligt…

Nina och Marianne

Glöm inte följa oss på

YouTube, se våra utredningar vi gör

Vi finns även på facebook och instagram

Så häng med oss på våra roadtrips, utredningar, våra event och tokiga saker vi hittar på

Ha nu en skön och härlig vecka!!

Nina och Marianne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *