Skräckupplevelse på Gotland!

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Nu åker vi till Gotland!

Äntligen kom dagen då vi ska åka över till Gotland, det vi inte visste var att det inte skulle sluta som vi trodde… Vad hände!!

Inte väcka den som sover
Nu far vi

Nu är det dags att möta Gotland, vi är taggade till tusen. Lite mat i magen och massa skratt gungar vi över mot Gotland där vi har ett annat team som vänta på oss.

The Silver Crows

Marianne somnade till båtens förtrollande gungning.

 

 

När vi kommer fram till Gotland så åker vi mot Visby Fängelse som nu mer är ett fantastiskt vandrar hem.

Visby Fängelse

Vi hämtar vår nyckel som går till cell nr 6 där vi ska bo.

Cell 6
Litet och trångt
Inifrån

När vi packat upp allt i vår lilla cell så drar vi mot Tingstäde där Rasmus och Kasper skall möta upp oss för att sedan åka vidare till ett gammalt ” phsykhem ” I detta hus som är ca 100 år gammalt har man hört knackningar och även fotsteg på övervåningen trotts att ingen annan finns där.

Spökhuset
Vilka dörrar
Välkommen in

 

Rasmus berättar historien om huset och Marteboljuset som ligger alldeles i närheten. Han var inte beredd på vad som kommer att hända honom!

Kasper och Rasmus

Vi från RoxSans kliver in i köket i det gamla huset och sätter oss ned rund bordet. Huset har ingen el utan det finns bara ett bärbart värme aggregat som killarna installerat.

Rummet är fullt med värmeljus för att hålla värmen. Plötsligt så stängs aggregatet av och enligt killarna så har det aldrig hänt under alla de år som dom ägt aggregatet! Vi förklarar att huset är fullt med energier och att aggregatet kommer att slå ifrån igen… och det gjorde det, inget konstigt från vår sida… vi är väntade!

 

När vi sitter runt bordet ber Rasmus om att få kontakt med en farbror som går igen i huset.

–  Jag vill att du visar dig för mig och jag vill att du kommer fram ikväll, jag vill se dig!

Det skulle han aldrig sagt!!!

Det som händer nu sätter skräck i Rasmus!

Vi har med oss lite olika instrument ” spökutrustning ” som vi placerat ut i huset. Vi har en speldosa som har en laserstråle som man måste bryta för att den skall ge ifrån sig en melodi, när strålen är bruten har någon passerat speldosan. Vi placerar den utanför köket och går upp till övervåningen. INGEN finns kvar på nedervåningen.

Plötsligt får Rasmus en fruktansvärd huvudvärk och samtidigt när han berättar detta för oss börjar speldosan att låta på nedervåningen, det finns ju ingen där så Rasmus rusar ner för att se vad som hänt och vem som är där!.

Ett skärrande skrik genomborrar hela huset och vi möter Rasmus utrusande från rummet där speldosan nyss spelat. Vad har hänt, berätta, hallå kan du prata med oss? Rasmus är likblek i ansiktet och inte talbar. Det tar en stund innan han kan prata igen.

Det som hände var att när han rusat in i rummet där speldosan står och spelar ser han i ögonvrån att någon står där bredvid honom så han vänder huvudet åt dess sida och möter då en iskall blick från en äldre man med svara kläder och grått ansikte…. detta var en ande som visade sig.

 

Mannen som visade sig stod i dörröppningen. Det han ville var att nu få bli lämnad i fred och att man låter huset få vila.

Be aldrig efter någonting du inte klarar av att hantera!

Det som hände var att Rasmus fick svar på sin fråga, mannen visade sig.  Att vara med om en sådan här händelse utan att vara beredd kan vara fruktansvärt obehagligt. Vi vet att det finns en andra sida och ber du dom visa sig så kan dom göra det.

tyvärr fick vi avbryta runt kl 3 på natten då Rasmus mådde riktigt dålig och än  dag säger han att han aldrig kommer att komma tillbaka till huset.

Vi befann oss i ett hus som man visste var hemsökt, då kan saker hända och det var det det gjorde.

Vi hoppas vi kan komma tillbaka och nästa gång vill vi ner i källaren……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *