Måste få berätta en sak!

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

I helgen som var så har vi ju haft en spökjakt på ett Slott. En gäst hör av sig till oss innan besöket på slottet och säger att hon känner en stark dragning till ett speciellt rum på slottet.

Vi ber henne att rita av rummet och ta med sig teckningen till eventet, så får vi se om just detta rum finns att finna på slottet.

Rummet
Rummet

Rummet som gästen ritat är källaren på slottet och man kan se på bilden att det sitter en  liten pojke i ett av hörnen i rummet.

Kan detta vara källarpojken hon fick in!

I slotts källaren blev en liten pojke inlåst av sin mor, som på order av den elaka greven ville att den lilla pojken skulle sona sitt straff ensam i mörkret.

Den lilla pojken hade nämligen gått förbi köket där det höll på med storbak och pojken tyckte att det luktade ljuvligt från bullarna. När han trodde att ingen såg tog han en bulle. Men tyvärr blev han upptäckt av en kökspiga som sedan skvallrade om händelsen till greven.

När modern efter en lång tid öppnade källaren för att befria sin son så var sonen borta och man kunde aldrig finna honom igen.

 

Källaren
Källaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *