Gävle Fängelse

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Dags att se sig om!

Det är kul att hitta nya ställen att undersöka, så varför inte åka till Gävle och se vad man kan hitta där!

Inne i Gävle fängelse

Vi bestämde oss för att fortsätta med att besöka olika fängelse runt Stockholm och nu hamnade vi på Gävle fängelse. Vi har gått runt inne i fängelset och besökt det fantastiska museet som finns där.

Wow, här fanns ju massor med energier. Känslan som att nästan känna sig kvävd, eller att bröstet gjorde ont ju högre upp i fängelset man kom.

Övre planet

Man kan nästan höra och känna när fångarna släpades runt ute i korridoren med dessa tunga fotbojor!

fotbojor

Nä, hit måste vi ta oss på natten!!

Spännande utredning på gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *