Äntligen, som i har väntat!

Vi packade bilen full med verktyg, instrument, kameror och allehanda pryttlar. Redo till tänderna för att besöka Rämmens Kursgård, ca 4 mil norr om Filipstad. Den här platsen har ännu inte blivit utredd för andeaktivitet utan vi är första team som har fått denna unika möjlighet. En fredag vid 11 tiden åkte vi hemifrån och styrde mot de Värmländska skogarna. Vi skulle där träffa vår nya samarbets partner när det gäller andeutredningar. Serafia Andersson, medium, häxa som varit med i säsong 3 av Spökjakt med Jocke och Jonna Lundell. Vi träffades i Filipstad för en gemensam middag för att sedan åka vidare mot Rämmens kursgård 4 mil från Filipstad. Rämmen är ett gammalt arbetar samhälle som i sina glansfyllda dagar hade ett sågverk och en lådfabrik. Arbetar bostäderna från 1800-talet med omgivning ska vi nu under en natt utreda.

Äntligen så har dagen kommit som vi har vänta på så länge. I flera månader har vi förberett oss inför vårt event, Vågar du.. 

och nu har vi kommit gång.

Våra första deltagare

Vi på RoxSans ville göra någonting annorlunda och det har vi nu gjort. En spökjakt där det är du själv som har det viktigaste verktyget, nämligen dina egna sinnen. När vi inte längre kan se så måste våra andra sinnen jobba mer.

Vi släcker ned slottet

Vi släcker ned slottet och öppnar upp våra sinnen, nu måste du våga lita på det som kommer till dig.

Våga känna, våga lyssna, våga lukta, våga vara.

En vandring genom slottets salar guidar vi er runt och berättar om olika händelser som hänt  mellan slottets väggar.

Centralen

 

 

 

I ett av slottets alla salar låter vi lamporna lysa så man kan återhämta sig och dela med sig om vad man känt när man vandrat runt i slottssalarna.

För att kunna bevisa vad man känner så är det kul att kunna ha med lite utrustning som ger utslag.

Spökutrustning

Nu ser vi fram emot när nästa gäng skall gå spökvandringen, Vågar du…

 

Jag vågade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *