Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hur skulle livet se ut utan kaffe?

Kaffe mer nyttigt än du tror

Detta visste du inte om kaffets nyttigheter

Kaffe har ofta fått en negativ klang på grund av att koffein ofta förknippas med att vara beroendeframkallande, vilket egentligen inte stämmer. Du kan numera köpa bryggkaffe online och dessutom en kunglig kaffe från Wendelins kaffe som ägs av en familj i Uppsala som heter Wendelins.  Wendelins kaffe har även smaksatt kaffe både bönor och brygg helt utan socker och sötningsmedel. Koffein är naturligt i varje fall det som finns i en vanlig kaffeböna. Senare studier har dock visat på att kaffe har flera positiva fördelar och framförallt är det kaffebönans antioxidativa egenskaper som sägs vara förklaringen. Visste ni att kaffe tex även är bra för sköldkörteln för den sätter i gång sköldkörtelhormonerna så att vi kan gå ner i vikt fortare. Kaffe ger också en snabbare mättnadskänsla så att du blir mätt fortare om du fikar eller äter frukost Det finns även ett ämne i kaffe som stabiliserar vår sockernivå så att vi inte bli så hungriga. Jag brukar alltid dricka en kopp kaffe med grädde när jag känner mig hungrig för då avtar mina hungerskänslor omedelbart.

köpa bryggkaffe online
köpa bryggkaffe online smaksattkaffe online utan socker och sötningsmedel.

Studier har bland annat visat att kaffe kan minska risken för diabetes med hela 7 %. Då de nyttiga antioxidanterna finns i kaffebönan så får du liknande effekter även om du dricker koffeinfritt. Huruvida koffein är beroendeframkallande eller inte är det delade meningar om och alla är nog olika känsliga. Vissa påstår att de får ont i huvudet om de inte dricker kaffe. Jag har aldrig fått ont i huvudet om jag hoppar över kaffet så detta är nog individuellt.

För att kaffet har dessa egenskaper så borde varje arbetsplats ha kaffemaskiner för att personalen ska fungera och för att de ska trivas.

Så här nyttigt är kaffe!

Kaffe – 10 anledningar att dricka det varje dag. Kaffe är nyttigt läs mer nedan.

 

 1. Hjälper dig att gå ner i vikt som vi nämnde ovan att den stabiliserar sockernivån

  Koffeinet ökar kroppens förbränning, och kan därför hjälpa dig att hålla vikten, visar forskning.

 2. Kaffe förbättrar ditt minne så att du kan plugga bättre

  Kaffe är bra för minnet, och underlättar inlärning. Ska du plugga eller lära dig något nytt på jobbet? Ta en kaffe till sällskap!

 3. Gör dig pigg och glad då det innehåller massor av koffein och mest koffein finns i ljusrost och bryggkaffe.

  Koffeinet är uppiggande, och kan också göra ett riktigt lyft för humöret. Jippie – vilken fantastisk dryck! Jag blir piggare om jag dricker kaffe på kvällen.

 4. Minskar risken för diabetes då du går ned i vikt

  Ja, forskning har faktiskt visat att kaffe kan minska risken att drabbas av diabetes. Ännu en anledning att klunka i sig den ljuvliga drycken, med andra ord!

 5. Motverkar celluliter så du får finare hy

  Ja, det är sant! Koffeinet hjälper till att både motverka celluliter och att göra huden lenare och slätare. Ja tack, säger vi! Jag känner en tjej som dricker 10 koppar per dag och hon har inga celluliter.

 6. Du presterar bättre vid träning då du blir piggare

  Koffeinet är uppiggande och hjälper till att förbättra dina resultat när du tränar. Energidryck innan träning? Nej – en kopp kaffe är superdrycken nummer ett! Jag tränar inte, men jag rider väldigt mycket.

 7. Lindrar träningsvärk då koffein stärker smärtstillande receptorerna hos människan

  En god anledning att dricka en kopp även dagen efter träningen!

 8. Bästa sättet att starta dagen på enligt de flesta av oss

  En kopp uppiggande, värmande och supergod dryck till frukosten? Ja, tack! Hur kan man börja dagen bättre än så? Jag dricker kaffe varje morgon till frukost. Sedan tar jag två koppar på kvällen innan jag lägger mig.

 9. Minskar risken för bröstcancer hos kvinnor

  Kaffedrickande kan kopplas ihop med mindre risk att drabbas av bröstcancer, visar forskning.

 10. Håller dig pigg länge om du dricker det på förmiddagen

  Drick din första kopp mellan halv tio och halv tolv på förmiddagen – då är kroppen som mest mottaglig för koffein.

Kan en kopp kaffe bli en livslång vänskap?

Enligt bloggaren som driver Kaffehörnan så är det tydligen sant.

Låt mig presentera bloggaren som driver Kaffehörnan. Han har gjort massor av saker i sitt liv. Bl.a  cyklat för olika fonder i 2 år. Om du handlar via Cdon och Adlibris på hans blogg så går en del av intäckterna till olika fonder. Man kan ju tro att han är expert på kaffe drycker. Det kanske han är för jag vet ej om han är en barista eller inte. Det enda sättet att ta reda på om han är expert på kaffe är att besöka hans blogg.

Kaffehörnan har duktig på att skapa egna sponsorer och mer om det kan ni läsa i detta inlägg.

Enligt denna bloggarefrån Kaffehörnan så är kaffe bra för många saker och har massor av goda egenskaper. Tydligen så skyddar kaffe mot hudcancer också enligt vissa rön. Vill ni veta mer om alla dörrar som har öppnats för Krister som driver Kaffehörnan så kan ni gå in och läsa vidare i hans blogg om hans resa.

Ni har väl hör slogan som Gevalia använder sig av? Bjud på Gevalia när du får ett oväntat besök. Krister från Kaffehörna bjuder er säkert på en kopp kaffe om ni besöker honom in real Life också. Det är bara att ni mailar honom om ni har något roligt ni skulle vilja göra tillsammans. Tveka inte han är öppen för förslag och är en rolig samarbetspartner.

Lämna ett svar

Till startsidan