Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bivax och skolan

Bivax. Som barn lekte vi med färgglada versioner av det, ritade med kritor gjorda av bivax och tände då och då ett bivaxljus på Waldorfskolan där jag spenderade mina första år. Igår fick jag tag på en bit av en lokal biodlare och provade för första gången att göra egen ringblomssalva. Det kan hända att jag också gör en bivaxduk eller två, till mig själv och i julklapp till någon vän. Många gånger sedan åren på Waldorf har jag funderat på varför inte andra skolor också tar fasta på att minimera sin miljöpåverkan, på riktigt alltså. Inte bara genom att prata om det men ändå beställa pärlor till pärlplattor, måla väggarna med giftig färg och i evigheter diskutera värdet av en helvegetarisk meny kontra en som består mestadels av kött. Min önskan är att alla skolor, inte bara Waldorfskolorna, ska våga gå i bräschen så pass att de i alla avseenden väljer att visa vägen och välja klokt, för sin egen inomhusmiljös skull, sin påverkan på miljön och omgivningen och ta på allvar sin möjlighet att vara förebilder för alla barn som passerar dem. Kan de så kan väl alla andra. Attityder skulle kunna förändras med hjälp av en liten bit bivax i vår närmiljö!

 

Lämna ett svar

Till startsidan