Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Likt två fylliga läppar

Surdegsbröd

Likt två fylliga läppar öppnar sig brödet i skåran från det sista viket…Mitt surdegsbakande går i vågor och just nu har en ny våg tagit fart. Jag fick nämligen ett bra tips av min kusins man, som fått sina tips av sin svåger, alltså min andra kusins man som är ett riktigt proffs (följ honom på danish_sourdough_baker på Instagram). Tipset var att, när sista jäsningen påbörjas, så placerar man en liten klutt av degen i ett smalt glas, markerar med en penna nivån som degklutten når på glaset och sedan, när klutten jäst 50% av ursprunglig storlek, är även den stora degen redo att stoppas in i ugnen. Degen kan totalt endast jäsa 100% och genom att kontrollera jäsningsnivån på detta sätt, säkerställer man att degen även kommer att jäsa i ugnen. Har funkat så bra att mina senaste bak alla har blivit lyckade, fina, resliga och håliga bröd!

Surdeg i glas

Lämna ett svar

Till startsidan